The FL Side Of Life

Még a bolond is, amikor hallgat,
bölcsnek ítéltetik; mikor ajkait
bezárja, eszesnek.

                 Példabeszédek 17,28

Természetesen az idézet miatt nem leszek szófukar (másra vonatkozik :D)
Nah!
Azt hiszem ez lesz az egyik legérdekesebb bejegyzésem, hisz a mai napon bejártuk Miami city-t. Most már megvacsoráztam, és le vagyok fáradva de visszagondolva is őrületes volt.
Megmondom őszintén, alapból nem éltünk át olyan őrjitő nagy élményeket önmagában, de mégis! Hogy miért? Nah lássuk.
Reggel a blogolást és a reggelit követően a srácokkal (Zsolti, Leo, Én) elkezdtük a tervezést, hogyan is jussunk be a városba. Amit a helyi közlekedésről el tudok mondani:
Miami kurva jól fel van épitve. Egyenes utak, csak semmi kavarás, hatalmas utcák, hibátlan beton. Ennek hála szinte lehetetlen eltévedni. Vannak a fő utcák és az azokat összekötő kis utcák és kb ennyi. Szinte mindenki autóval jár, ennek hála pedig alig van tömegközlekedés. Felénk jár egy ingyenes kisbusz, van egy város feletti metró, egy vicces metromoover downtown-ban, meg a c,m,s,120,meg talán 150 es busz ha jól emlékszem és csá. (Persze nyilván az északi városrászban nem tudom van e még más.)

Story: reggel a trolival elmentünk a metróig. A troli egy aprócska jópofa busz, légkondival. Full ingyen, végigmegy az egész Ponce de Leon-on, és kb ilyen parkokban jellemző vas-fa padok vannak benne. Poén. Ami még érdekes: a leszállásjelzők nem gombok, hanem ilyen madzagokat kell húzogatni ami minden kocsiban vizszintesen végig van függesztve a járaton. A metróval eltéptünk egy város méretű bevásárlócentrumba, ahol a srácok vettek 110V-ról 220-asra átalaktót. Érdekesség: mind az utcán, mind ezekben a boltokban alig volt valaki, a környék viszont hihetetlenül fullos volt. Miaminak szerintem a fele hotelépület, mind az égig érnek és abszolút szépek. Az emberek furák. Némelyik rohadt igénytelen, némelyik nagyon rendben van, némelyik csak spanyolul tud... XD Hát igen. Az amerikaiak nagy arcok, néha kedvesek, néha fárasztóak, vagy bunkók.
Innen elmentünk Downtown-ba ami a tenger melletti városrész - általában a filmekben is látni, a nagy toronyházakkal. Szét voltunk készülve. Emberkék! Nem volt alapjában olyan durva de mégis! Szóval ezek is csak házak, utak, emberek voltak, de hatalmas érzést adott hogy minden (a parkolóórák, postboxok, taxik -mindegyik sárga és ugyanaz a tipusú hosszúkás Ford-, narancsmintás miami rendszámok) szal minden olyan mint amilyennek a filmekben látod! Csak falash-eltünk a nagy házakon.
Plusz info: a várost egy 5 dolláros kártyával jártuk be ami minden járatra érvényes egy egész napig. mágneskártya, csak az érzékelőhöz kell tolnod a buszon meg metrón. 5 dollárért. Az kb 3 bkv jegy sincs, vágjátok XD
Ittunk egy sört az öbölben, és megirtam haza a képeslapokat - hamarosan megkapjátok, ment Anyuéknak, Apuéknak, Mamának-Papának, meg neked is Zsuzsu (nagynéni)! :)
Nagy érzés volt ott ücsörögni és csak mondogattuk hogy "basszameg fiúk Miami!"
Sirály az amerika érzés. És amúgy rájöttem, a fura szag amiatt van, hogy itt más a benzin keverék és nekem idegen a szaga picit. A sör után nekiálltunk mekit keresni, hogy együnk egy igazi burgert. Egyébként, egészen estig nem találtunk, csak visszafele láttunk egyet! Vágjátok? Amerikában. Ez amiatt van valszeg, hogy nem akarják égetni Miami-t, és nekik a Meki tényleg az, ami valójában. Gyors kaja. Van egy meki Downtown-ban, meg amúgy a külső városban az autópálya mellett láttam egyet.

Szóval az öbölből kerestünk egy buszt, történetesen a C-t, ami elvitt minket South Beach-re (megvolt Gábor, még mielőtt kérted, szal megvolt a hangolódás :D). Miami Beach (aki esetleg nem tudja, ez valójában Miami-tól keletre, egy hosszúkás város méretű sziget, amit hatalmas utak kötnek a városhoz. Miami része, de saját önkormányzata van mert elég nagy. Miami és a Beach város között meg ugye egy tengeröböl van hajókkal, amit emltettem is, ott söröztünk.)

Végül megtaláltuk az óceánt.
Hófehár homok, gyönyörű csajok, minden csodás. Lementünk, és beledugtuk a lábunkat a hullámokba. Akkor azonban a Zsolti egyszer csak berobbant alsógatyában. :D Szóval néztem ahogy ugrál, és levágtam hogy lehet hogy holnap indul a hajónk és többet nem leszek itt. Hát nem lehetett kihagyni!
Szal mint a hülyegyerekek alsógatyában begázoltunk és megkeresztelkedtünk a nagy vizzel :D
Hatalmas volt, és amúgy melegebb volt mint a Balcsi! Még igy októberben is.
Egy fél óra után összeszedtük a halomba szórt cuccainkat, megszáradtunk és könnyes búcsút vettünk az óceántól. Nagynehezen találtunk egy Burger King-et. Hát emberek - halál komolyan, otthon sokkal finomabb. Fűszertelen volt, a krumpli tiszta műanyag, és valahogy amerikában ezektől a cukros löttyöktől csak szomjasabbak lettünk. Nagyon édesek, ráadásul mindenhonnan ez folyik.

Nah, minden esetre kis kavargás meg egy eltévedés után elindultunk busszal haza. Egy kis epizód a buszokról:
Azt el tudjátok képzelni, hogy sofőri uniform-ban egy full kész, betépett, aranyfogú, pimp néger faszi vezet? Szerintetek felvennék a bkv-hoz? :D Vajon a munkaköri leirásában is benne volt, hogy lassitson le a fürdőruhás csoki lányoknál, rájuk dudáljon és: "jeah shake it baby"? (amúgy a lányok engedelmeskedtek! Miami őrült hely :D)
Sikerült rájönnünk arra is, hogy itt nincsenek buszmenetrendek sem. A buszmegállók szerepe csak annyi, hogy a buszok csak ott állhatnak meg utasokat felvenni, tehát egymás után alig 50-100 méterenként van egy. Te meg leinted a buszt. Nincs túl sok, szal az emberek ismerik a sofőröket, ellazáznak velük.
Nah visszatérve az aranyfogú srácra, két megálló közt egyszer csak megállt, nyitotta az ajtót, kiment, (járó motor, kulcs a gépben - hozzáteszem) és rávágott egy bazinagy szivarra, amiben a szaga szerint más is volt.
Végülis itt senki sem siet, vannak más buszok is, ráérünk. :D És álltólag ez full alap. Egy magyar srác mesélte, hogy volt olyan, hogy a busz megállt, járó motor, kulcs a gépben - a sofőr meg bement egyet menüzni a Subway-be. :D Nagyon laza világ ez a Florida. :D Beach-en meg tényleg mindenki ilyen "Yo wassup!" arc. Feelinges.

Amikor hazafele mentünk szó szerint imádkoztunk, hogy ne kelljen még holnap dolgozni menni, és le tudjunk menni reggel a Beach-re még egyszer felkészülten is. Isten figyelt és ügyelt! Két jó hir:
- Összelgyült egy 5 fős magyar team, és holnap még jönnek srácok.
- Holnap reggel Beach!
Rosz hir: esik és holnapra is szórványos esőt mondanak XD picsába

Nah hát ez volt a mai nap, szerintem sosem felejtem, el mert nagyon buli volt. Külön megszépitette az élményt, hogy mind a 3-an rá voltunk csodálkozva a dolgokra, és együttes ámulatban és nevetésben töltöttük a napot.
Rájöttem arra is hogy azért nem olyan durva a meleg, mert itt állandó a tengeri erős szél, és igy jól birható a forróság.
Infó a családnak: a 200-ból eddig 60 dollárt költöttem, és pontosan felirtam mindent szóval majd postolom azt is, és legalább megismeritek milyenek itt az árak.

És a meglepi: Zsolti végigfotózta a napot, igy rengeteg képünk lett. Ő is blogot ir, és megosztotta a képtárát. Sasoljatok rá!
Keptar - katt ide

Puszi otthon, remélem megérkeznek majd a képeslapok :)
Minden barátomnak üdvözlet! :)
Floridából ahol -ahogy azt magus-ban Pyarronról szoktam mondani- sós levegőt hord a szél mi, babér s pálmafákat hajt meg.
R

Megjegyzések

  1. -Te is olyan helyre kerültél ami bejön:meleg,strandidő.De én is:eső,szürkeégbolt,stb.....
    Örülök hogy faszán érzed magad...bár a helyedben azért tartanék majd idővel egy M9-es Berettát a zakóm alatt........Just in case.You know???

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Bábel Tornya

Start

Pirates Code